رفتن به محتوای اصلی
x

طرح ISFUN

نمایش صفحه به زبان انگلیسی  English

عنوان طرح : رویکرد بیمار محور در بررسی اتیوپاتوژنز اختلالات عملکردی 

کد تصویب: 198092

کداخلاق : IR.NIMAD.REC.1398.017

شایعترین علل مراجعه برای دریافت نظام سلامت مراقبت و مشاوره پزشکی شکایت از اختلالات روان تنی و دردهای منتشر بدنی می باشد. در یک مطالعه انجام شده اخیر گزارش شده است که تقریبا یک سوم مراجعات به سیستم بهداشتی درمانی به خاطر مجموعه ای از این اختلالات است که نتیجه تداخل مجموعه ای از متغیرهای ژنتیک، محیطی،میکروبیوم دستگاه گوارش و ... می باشد و علیرغم اینکه کیفیت زندگی وعملکرد این گروه از جامعه معمولا به شدت تحت تاثیر این علائم جسمی قرار می گیرد، غالب این علایم را حتی پس از انجام معاینات بالینی و آزمایشات پزشکی نمی توان به یک بیماری تعریف شده مشخص نسبت داد. در سالهای اخیر این تئوری قدرت گرفته است که این مجموعه علایم و نشانگان همگی متعلق به مجموعه ای از اختلالات وابسته به یکدیگر و یا حتی بیان متفاوت یک بیماری زمینه ای با ساب تایپ متفاوت می باشد. ما بر این باوریم که اولین گام جهت شناخت بهتر این طیف از اختلالات، بررسی فرآیندهای اتیوپاتوژنیک زمینه ای که موجب شکایت و بروز ناتوانی شده است می باشد و انجام اقدامات تشخیصی کمکی به این شناخت و یا بهبود شرایط سلامتی فرد نمی کند.

لذا در این مطالعه با عنوان بررسی اختلالات عملکردی در جامعه ایران داده های آزمایشگاهی روتین، اطلاعات دموگرافیک، شاخص های تن سنجی (آنتروپومورفیک) و داده های مربوط به سلامت و سبک زندگی افراد ظاهرا نرمال جامعه بررسی گردید تا علاوه بر بررسی شیوع اختلالات عملکردی گام موثری در بهبود کیفیت زندگی این افراد نیز برداشته شود. هدف ما از انجام این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی و عوامل خطر بیماری های عملکردی با استفاده از داده های امیک (omics data) می باشد. با توجه به پیچیدگی ذاتی این گروه از اختلالات و علایم،  این داده ها در حوزه های مختلف اعم از ژنومیک، میکروبیوتا و متابولومیک از شرکت کنندگان در مطالعه استخراج شده و مورد تحلیل و آنالیز قرار گرفت.

در حال حاضر نتایج حاصل از این طرح در مرکز تحقیقات گوارش و کبد موجود می باشد و کلیه محققین و دانشجویان پس از انجام هماهنگی های لازم با رابط برنامه و طی مراحل ذکر شده، می توانند از این داده ها جهت انجام تحقیق یا پایان نامه استفاده کنند. 

رابط برنامه ISFUN : خانم نصرت قدمی زاده 

 آدرس پست الکترونیک : nghadamizadeh@gmail.com

روزهای تماس با رابط: روزهای دوشنبه و چهارشنبه -ساعت 8 الی 14 - شماره تماس:  03138222665

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص داده های طرح می توانید به لینک های زیر مراجعه نمایید :

1- لینک دسترسی به مقالات استخراج شده از طرح ISFUN  : 

Article1: Multidisciplinary approach to functional somatic syndromes: study protocol for a population-based prospective cohort study

Access link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35777883/

Article2: A multidimensional longitudinal dataset on functional somatic syndromes :

Access link: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37383795/

2- فایل Code book داده های طرح ISFUN:

1-فایل Excel نهایی CodeBook

2- sheet های فایل Codebook به صورت مجزا  و در قالب PDF: ( پس از باز شدن یا دانلود فایل از ابزار زوم برای بزرگنمایی فایلها استفاده کنید)

  1. about data catalog

  2. Laboratory assessment

  3. Q- demographic 

  4. Q-psychological assessment

  5. Q-Lifestyle

  6. Food frequency

  7. Q-Functional somatic Syndrome

  8. History information

  9. Clinical measurements

3- ابزارهای جمع آوری اطلاعات:

  1. پرسشنامه طرح سال 1396
  2. پرسشنامه طرح سال 1397
  3. پرسشنامه طرح سال 1398
  4. پرسشنامه طرح سال 1399

4- گردش کارهای همکاری با محققین متقاضی همکاری با مرکز تحقیقات گوارش و کبد ( دانشجویان - مجریان و ... )

5- روند همکاری با محققین متقاضی استفاده از داده های طرح ISFUN:

  1. تهیه پیش پروپوزال توسط محقق یا دانشجو
  2. بررسی پیش پروپوزال در جلسه کمینه علمی با حضور اعضا ودر صورت تایید، پروپوزال کامل توسط مجری به ایمیل رابط ارسال میگردد. در این مرحله دانشجویان ومحققین داخل پردیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه های خارج از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در خصوص روند همکاری دانشگاه با آنها  توسط رابط راهنمایی خواهند شد . ( دانشجویان و محققین خارج از دانشگاه ملزم به انعقاد قرارداد بین دانشگاهی با مرکز تحقیقات گوارش و کبد می باشند.)
  3. ثبت پروپوزال در پژوهشیار مرکزتحقیقات گوارش و کبد و دریافت کد تصویب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 
  4. دریافت کداخلاق از کمیته اخلاق دانشگاه ( برای محققین خارج از کشور ضرورت گرفتن کد اخلاق دانشگاه علوم پرشکی اصفهان الزامی است.)
  5. اجازه دسترسی به داده های مرتبط با پژوهش به مجری پس از طی کردن مراحل فوق
  6. ارائه گزارش پیشرفت کار به صورت ماهیانه به مرکز تحقیقات گوارش و کبد (در صورتی که محقق به هر دلیلی نتواند پروپوزال را بر اساس زمان مندرج در قرارداد به پایان برساند مرکز به صورت یک طرفه قرارداد را فسق خواهد کرد و داده ها پس گرفته خواهند شد.)

6- نحوه دسترسی فرد متقاضی به نمونه داده های طرح ISFUN که درخواست نموده است:

 پس از انتخاب متغییرها بر اساس کدبوک توسط محقق و ارسال آن به رابط برنامه و تایید کمیته علمی، داده ها بر روی سایتی که به این منظور طراحی شده است، بارگذاری می شوند.  سپس کد کاربری و رمز عبور اختصاصی همراه با لینک دسترسی به داده ها از طریق ایمیل برای محقق ارسال می شود. (آموزش نحوه کار کردن و آنالیز اطلاعات  نیزدر سایت موجود می باشد.)

7- پروژه های انجام شده قبلی یا در حال انجام

     1- پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد و PHD

     2- پایان نامه های دانشجویان پسادکترا

     3- طرح های پژوهشی محققین