1. سير هپاتيت مزمن C در اطفال چگونه است؟
از آنجائي كه هپاتيت مزمن C سيري بسيار كند در بچهها دارد، لذا عوارض بعدي آن از قبيل سيروز يا سرطان اوليه كبد (HCC) در خلال كودكي نادر است.
2.بهبودي خود به خود هپاتيت C و پاك شدن بدن از اين ويروس در اطفال چگونه است؟
ميزان پاك شدن هپاتيت C از بدن كه از طريق انتقال خون يا در خلال زايمان به كودك انتقال مييابد در مقايسه با انتقال ويروس هپاتيت C بعد از دوران كودكي بسيار بالاتر است. ميزان پاك شدن خود به خود ويروس در بدن كه از طريق انتقال خون و يا در خلال زايمان حادث شده باشد 20 تا 45 درصد است كه از اين بين شانس پاك شدن خود به خود ويروس ناشي از انتقال خون بالاتر است.
3.انتقال هپاتيت C از طريق انتقال خون در اطفال در چه مواردي ايجاد ميگردد؟
بيماريهاي مادرزادي قلب: 45 تا 55 موارد ويروس در اين گروه از بيماران خود به خود پاك ميگردد. آسيب كبدي نيز در اين گروه از بيماران ناشايع است. در مجموع پيشآگهي اين بيماران نسبت به ديگر بيماريهايي كه خون دريافت مينمايند و دچار هپاتيت C ميشوند بهتر است.
تالاسمي: سيروز در اين بيماران در كودكي شايع نيست هرچند خونهاي زيادي را دريافت مينمايند. بيشترين علت بيماري كبدي در اين بيماران مربوط به دريافت ميزان زياد آهن از طريق انتقال خون (هموكروماتوز ثانويه) است تا درگيري هپاتيت C.
هموفيلي: ميزان بيماري كبدي پيشرفته قبل از سن بلوغ شايع نيست.
لوسمي (سرطان خون)
تعويض خون به علت زردي نوزادي
4.در چه گروهي از مردم بايستي از نظر هپاتيت C غربالگري گردند؟
اطفالي كه از مادران دچار هپاتيت مزمن C به دنيا ميآيند.
بچههايي كه مادران آنها معتاد تزريقي ميباشند.
افراد بالغ كه معتاد تزريقي ميباشند.
افراد بالغي كه قبل از سال 1371 شمسي خون و يا فرآوردههاي خوني دريافت كردهاند.
افراد بالغي كه قبل از سال 1371 شمسي بعد از تولد در بخش مراقبتهاي ويژه نوزادان (NICU) بودهاند صرف نظر از اينكه خون دريافت كرده و يا نكرده باشند.
5.نقش بيوپسي كبد در تصميمگيري درماني در اطفال مبتلا به هپاتيت C چگونه است؟
نقش بيوپسي كبد نه در تشخيص هپاتيت C در اطفال بلكه در پيشآگهي بيماري (به خصوص درجه فيبروز كبدي) است كه بر تصميمگيري درمان مؤثر است.
در بچههاي بالاي سن 5 سال با ژنوتيپ يك كه والدين آنها اطمينان به شروع درمان ندارند، بيوپسي كبد كمككننده است. زيرا در ژنوتيپ يك ميزان پاسخ به درمان كمتر است.
در بچههاي مبتلا به هپاتيت C با ژنوتيپ 2 يا 3 عموماً بيوپسي كبد انجام نميشود، زيرا اين بچهها به خوبي به درمان دوتايي اينترفرون و ريباورين بدون در نظر گرفتن ميزان فيبروز كبدي جواب ميدهند.
6.آيا سطح آمينوترانسفرازها (AST, ALT) با شدت بيماري هپاتيت C ارتباط دارد؟
خير مرتبط نيست به طوري كه ميتواند سطح ALT نرمال باشد ولي در كبد فيبروز قابل توجه وجود داشته باشد.
7.ميزان سرطان كبد HCC در اطفال دچار هپاتيت مزمن C چگونه است؟
ايجاد سرطان كبد تقريباً هميشه در بيماران مبتلا به هپاتيت مزمن C كه دچار سيروز شده باشند امكانپذير است. بنابراين ميزان سرطان كبد (HCC) در اطفال نادر است.
اما سرطان كبد در اطفالي كه تحت درمان سرطان خون قرار گرفتهاند شايعتر است. بنابراين غربالگري سرطان كبد در اطفال مبتلا به هپاتيت مزمن وقتي بايد صورت پذيرد كه اين افراد مبتلا به سيروز شده باشند و يا همزمان دچار عفونت هپاتيت B نيز باشند كه بدون نياز به سيروز ميتواند سرطان كبد دهد. انجام سونوگرافي از كبد و اندازهگيري آلفافتو پروتئين خون ساليانه در اين گروه از بيماران جهت غربالگري توصيه ميگردد.